De Drienerlose Pop Organisatie

De Drienerlose Pop Organisatie is een stichting die popconcerten organiseert in de Vrijhof op de Campus van de Universiteit Twente. De doelstelling is om 10 tot 12 concerten per jaar te organiseren. De optredende bands kunnen zowel bekend als onbekend zijn en daarbij komen uiteenlopende muziekstijlen aan bod. Daarnaast zijn er in de loop van de jaren ook een hoop Comedy avonden door DPO georganiseerd.

Sinds de oprichting in 1979 door Tonnie Buitink, hebben kleine, maar ook zeer grote namen het podium van de Vrijhof betreden. Alle werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het leggen van de contacten met de bands, de publiciteit, ordedienst, podium, bar enz. worden door ongeveer 100 vrijwilligers gedaan. Deze DPO-ers, meestal studenten, werken ook regelmatig bij concerten in het Muziekcentrum te Enschede en op Lowlands.

De Drienerlose Pop Organisatie is een stichting en wordt geleid door het bestuur. Naast het bestuur staat het concertteam bestaande uit de vier hoofden. Daarnaast heeft DPO ook nog een activiteitencommissie: de Accie. Deze organiseert een paar keer per jaar een gezellige avond voor de vrijwilligers. Ook het jaarlijkse uitje wordt door de Accie georganiseerd. Het geld wat nodig is voor al onze evenementen komt uit ons werk in het muziekcentrum.

Note